dilluns, 24 de febrer del 2014

TALLERS DE LA SETMANA CULTURAL A L'EDUCACIÓ INFANTIL


Aquest any hem deixat de banda les antigues civilitzacions i ens hem endinsat en un món màgic i fascinant: l'univers.
A qui no li agradaria viatjar per l'univers i veure d'aprop les estrelles i els planetes? Qui no ha somiat en convertir-se en astronauta i poder observar el nostre planeta des de l'espai? Qui no pujaria dalt d'una nau espacial en direcció a la lluna?
Per aquest motiu, a educació infantil hem volgut crear el nostre petit univers i fer realitat els nostres somnis!!! Hem fet tres tallers: SOM ASTRONAUTES, MIREM EL CEL i UNA VOLTA PER L'ESPAI. Aquells que han assolit els coneixements necessaris han obtingut el valuós carnet de l'astronauta que els permetrà viatjar pel nostre univers particular.
Esperem que us agradi!!!
SOM ASTRONAUTES
Després de passar quatre proves molt difícils, ens hem convertit en astronautes i tot seguit hem fet un bon àpat espacial. Amb la panxa plena, hem pujat dins la magnífica nau que ens ha portat a la Lluna!!! 
Allà hem deixat les nostres petjades i hem plantat la bandera americana, en honor als primers astronautes que van trepitjar el nostre satèl·lit. 













MIREM EL CEL

Partint d'una gran estrella brillant hem averiguat com són els estels en realitat i perquè nosaltres els dibuixem amb cinc puntes.
Hem explicat com neixen i moren els estels. per entendre -ho millor, hem visionat un vídeo on es veu l'explosió d'una supernova i també hem fet  un petit experiment per observar la mort d'una estrella petita. Fascinants amb la màgia del foc, hem vist com s'anava apagant fins a esgotar -se del tot.  
Ens hem endinsat en el nostre petit univers, una sala fosca plena d'estels. Jugant amb les estrelles lluminoses, hem format contel·lacions.
Estirats a al terra hem observat algunes de les constel·lacions més conegudes projectades al sostre.











UNA VOLTA PER L'ESPAI
Per poder donar una volta per l'espai, primer hem après com és la nostra galàxia. A continuació, hem visionat un vídeo on es veuen els planetes en moviment, ens ha deixat bocabadats la velocitat a la que es mou la Terra pel Sistema Solar!!!!
Tot seguit ens hem difressat de planetes i hem voltat per l'espai seguint les seves òrbites. Finalment, hem fet un joc en el que havíem de relacionar cada globus amb el seu planeta, amb ajuda de les següents pistes: la lletra inicial, el color i la mida.
Ens ho hem passat d'allò més bé!!!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada